.post h3 { font-family: 'Loved by the King', cursive; font-size: 25px;

dijous, 30 d’octubre del 2014

Qüestions de desenvolupament breu

  1.  ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.
    Penso que si que el determina però no el garanteix; l'exemple clar d'aquesta “no garantia de    progrés” el trobem al moment actual; la crisi profunda econòmica i de valors que pateix la societat demostra que el coneixement tecnològic i científic no és estrictament garantia de progrés social.
  1. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses? Penso que el concepte de “neutralitat ideològica” no existeix; de la mateixa manera que per conèixer la història t'has d'informar primer sobre l'historiador que l'ha escrit a l'hora d'analitzar un estudi científic o el desenvolupament d'una nova tecnologia també hem de tenir en compte el context; el què, el com, el quan i el qui. Cal tenir en compte que en alguns casos, darrere certes investigacions o el desenvolupament d'idees/tecnologia hi ha interessos econòmics i d'enginyeria social.