.post h3 { font-family: 'Loved by the King', cursive; font-size: 25px;

diumenge, 2 de novembre del 2014

Activitat 3: Informe de síntesi


      • Reflexió sobre el procés d'aprenentatge

Més enllà de teories establertes per pensadors i investigadors, si apel·lo a l'experiència personal, puc afirmar que el factor emocional determina decididament la meva manera d'aprendre; hi ha temes; textos, maneres de presentar idees que desperten el meu interès a un nivell més profund, és precisament llavors quan d'alguna manera el coneixement queda impregnat en alguna de les meves cavitats cerebral. Inicialment, val a dir que la temàtica d'aquesta assignatura, és d'aquelles que si treballes en el món de l'educació et trobes de manera recorrent; en antigues assignatures, en cursos de formació.... Vaja, una d'aquelles coses que impulsivament, només llegir-ne el títol provoca aquella reacció de -»Vaja, tornem-hi una altra vegada» i de manera gairebé inconscient començo a segregar a tota marxa les «hormones de l'avorriment».

dissabte, 1 de novembre del 2014

Activitat 2: Debat CTS i aprenentatge

A mode de síntesi i per a deixar constància de l'enriquidor debat que hem portat a terme a l'assignatura, aquí deixo les meves conclusions:
 
a) En una sola frase en negreta: una nova idea que us hagi sorprès, que us hagi copsat, que potser heu acceptat o adaptat a la vostra manera de veure el món educatiu i, especialment la pràctica educativa, que defensaríeu davant d’altres psicopedagogs. Argumenteu-la.

Tecnopoder: (..) "Per uns és tot un avanç i per altres, un clar retrocés. Hi ha qui ho veu com un pas cap a una llibertat més àmplia, però també qui ho interpreta com estrènyer encara més les cadenes."
Aquesta frase, aportada al final del debat, en una intervenció d'última hora del consultor, penso que resumeix molt bé el debat sobre el tecnopoder que s'ha creat en els diferents fils; determinismes en contra i a favor de les tecnologies i el seu ús. Alhora penso que el tecnopoder és justament allò que es trobat en l'essència de les diferents opinions/intervencions; d'aquest debat em quedo amb la idea que no existeix res que no estigui determinat o condicionat, la neutralitat total no existeix.