.post h3 { font-family: 'Loved by the King', cursive; font-size: 25px;

dilluns, 15 de desembre del 2014

Activitat 4: QuèQuiComQuanOn

El projecte de l'activitat 4, anomenat QuèQuiComQuanOn el porto a terme en parella; juntament amb l'Arantxa Commamala anirem documentant les diferents fases i detalls del projecte a la següent wiki, a través del segpent link, podeu accedir directament a les mostres documentals del projecte;

https://apb-comamalaroca.wikispaces.com/Mostres+documentals

diumenge, 2 de novembre del 2014

Activitat 3: Informe de síntesi


      • Reflexió sobre el procés d'aprenentatge

Més enllà de teories establertes per pensadors i investigadors, si apel·lo a l'experiència personal, puc afirmar que el factor emocional determina decididament la meva manera d'aprendre; hi ha temes; textos, maneres de presentar idees que desperten el meu interès a un nivell més profund, és precisament llavors quan d'alguna manera el coneixement queda impregnat en alguna de les meves cavitats cerebral. Inicialment, val a dir que la temàtica d'aquesta assignatura, és d'aquelles que si treballes en el món de l'educació et trobes de manera recorrent; en antigues assignatures, en cursos de formació.... Vaja, una d'aquelles coses que impulsivament, només llegir-ne el títol provoca aquella reacció de -»Vaja, tornem-hi una altra vegada» i de manera gairebé inconscient començo a segregar a tota marxa les «hormones de l'avorriment».

dissabte, 1 de novembre del 2014

Activitat 2: Debat CTS i aprenentatge

A mode de síntesi i per a deixar constància de l'enriquidor debat que hem portat a terme a l'assignatura, aquí deixo les meves conclusions:
 
a) En una sola frase en negreta: una nova idea que us hagi sorprès, que us hagi copsat, que potser heu acceptat o adaptat a la vostra manera de veure el món educatiu i, especialment la pràctica educativa, que defensaríeu davant d’altres psicopedagogs. Argumenteu-la.

Tecnopoder: (..) "Per uns és tot un avanç i per altres, un clar retrocés. Hi ha qui ho veu com un pas cap a una llibertat més àmplia, però també qui ho interpreta com estrènyer encara més les cadenes."
Aquesta frase, aportada al final del debat, en una intervenció d'última hora del consultor, penso que resumeix molt bé el debat sobre el tecnopoder que s'ha creat en els diferents fils; determinismes en contra i a favor de les tecnologies i el seu ús. Alhora penso que el tecnopoder és justament allò que es trobat en l'essència de les diferents opinions/intervencions; d'aquest debat em quedo amb la idea que no existeix res que no estigui determinat o condicionat, la neutralitat total no existeix.

dijous, 30 d’octubre del 2014

Qüestions de desenvolupament breu

  1.  ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.
    Penso que si que el determina però no el garanteix; l'exemple clar d'aquesta “no garantia de    progrés” el trobem al moment actual; la crisi profunda econòmica i de valors que pateix la societat demostra que el coneixement tecnològic i científic no és estrictament garantia de progrés social.
  1. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses? Penso que el concepte de “neutralitat ideològica” no existeix; de la mateixa manera que per conèixer la història t'has d'informar primer sobre l'historiador que l'ha escrit a l'hora d'analitzar un estudi científic o el desenvolupament d'una nova tecnologia també hem de tenir en compte el context; el què, el com, el quan i el qui. Cal tenir en compte que en alguns casos, darrere certes investigacions o el desenvolupament d'idees/tecnologia hi ha interessos econòmics i d'enginyeria social.